Oranjefonds honoreert project Samen Scheppen - Groen Verbindt

 

 

 

 

Het Oranjefonds heeft €75.000 euro toegekend aan het project Samen Scheppen - Groen Verbindt. Solidez, het Dorpsplatform Oosterbeek en Verburgt-Molhuysen werken daarin de komende drie jaar aan grotere verbinding tussen de bewoners van Verburgt Molhuysen Staete en die in de omliggende wijken. Groene activiteiten in en rond de twee hectare grote tuin van Verburgt-Molhuysen Staete staan in dit project centraal. Het participatieproject maakt onderdeel uit van het Oranjefonds Programma Groen Verbindt. Naast dit project in Oosterbeek zijn er landelijk nog 26 projecten gehonoreerd.

 

De samenwerking en het plan voor Samen Scheppen kwam tot stand na een initiatief van Buurtopbouwwerk Oosterbeek / Solidez. Doel van het Oranjefonds met dit programma is om bewoners en cliënten van maatschappelijke instellingen te verbinden met buurtbewoners. Dit past bij een aantal initiatieven van Verburgt-Molhuysen om de buurt en bewoners met elkaar te verbinden. Het Dorpsplatform Oosterbeek zet zich actief in voor projecten in Oosterbeek die leefbaarheid en woonplezier vergroten en zien uit naar ontmoeting door Samen Scheppen. De partners binnen het project zijn verheugd met deze steun in de rug en zien uit naar de samenwerking met elkaar en de inwoners van Oosterbeek. 

Het Oranje Fonds ontving in september meer dan honderd aanvragen vanuit het hele land en nodigde veertig initiatieven uit op gesprek. Stuk voor stuk initiatieven die een mooie brug slaan tussen sociale organisaties en buurtbewoners. Carolien Brugman, projectadviseur Oranje Fonds: ‘Het waren intensieve en inspirerende gesprekken. We hebben 27 initiatieven in het programma opgenomen waarvan wij vinden dat er sprake is van voldoende lokaal draagvlak, een gemotiveerd samenwerkingsverband en een overtuigend uitgewerkt activiteitenplan. Ontmoeting en verbinding tussen buurtbewoners en zorgcliënten staan hierbij centraal.’ Eind januari 2016 komen alle deelnemers voor het eerst bijeen.

De komende maanden staan in het teken van de start van het project. De buurtopbouwwerker, het Dorpsplatform Oosterbeek en Verburgt-Molhuysen werken verder aan het concretiseren van het plan. Dit wordt gedaan door (buurt)bewoners te betrekken en met elkaar de plannen verder vorm te geven. Op de planning staat bijvoorbeeld eerst het meer toegankelijk maken van de tuin en een aantal op ‘Groen’ gerichte activiteiten organiseren zoals tijdens en rond de Kunstroute Renkum, begin juni 2016. Daarnaast wordt gewerkt aan aanvullende activiteiten, zoals de zondagsopenstelling van Sociëteit Doarps Eijn, waar mensen met (beginnende) dementie overdag kunnen verblijven. 

 

 

zoeken

 

Buurtwandelingen en vergaderingen 2017

13 juni

openbare vergadering

 

Agenda

December 2017
Z M D W D V Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
joyetech, ego sigaralar erotik malzemeler realistikmanken