Nieuwe voorzitter per 1 januari

NIEUWE VOORZITTER PER 1 JANUARI VOOR DORPSPLATFORM OOSTERBEEK 

Per 1 januari a.s. wordt Albert Smit de nieuwe voorzitter van het Dorpsplatform Oosterbeek. Hij volgt Klaske Koopmans op, die na ruim 3 jaar voorzitterschap te kennen heeft gegeven het stokje over te willen dragen. Albert Smit is geen onbekende van het Dorpsplatform. Hij maakt al jaren deel uit van de vaste kern.

Dorpsplatform Oosterbeek steunt kleine en grote initiatieven van bewoners en organisaties, of ontplooit deze zelf, om het woon- en leefklimaat in het dorp Oosterbeek te bevorderen.

Afgelopen jaar is het initiatief genomen, om het Kerkpad op te knappen. Dat is met hulp van de gemeente Renkum en Rabobank, Van Deventerstichting, Citer en Steunfonds Kruiswerk Renkum en de deskundigheid van Jan Hofstede en het aannemersbedrijf Hooijer gelukt.

De buurt rondom de Wijnand van Arnhemweg heeft het idee geadopteerd, om de vervallen boomgaard aan hun straat op te knappen, en is hier enthousiast mee aan de slag gegaan.

Het Dorpsplatform organiseert elk jaar drie buurtwandelingen. Uit de opkomst blijkt, dat dit een goede manier is, om met elkaar in contact te komen en de buurt te verkennen. Het gaat daarbij vooral om de ontmoeting en waar nodig komen knelpunten aan de orde, die opgepakt moeten worden.

En in oktober is een netwerkbijeenkomst georganiseerd voor ca. twintig organisaties, comités, stichtingen en verenigingen, die zich op vrijwillige basis inzetten voor Oosterbeek. Na korte presentaties van de vele uiteenlopende initiatieven en activiteiten zijn er diverse contacten gelegd. Het is duidelijk, dat alle aanwezigen met veel enthousiasme en inzet in ons dorp actief zijn.

Het Dorpsplatform wil ook in de komende jaren dit werk voortzetten en ondersteunen; nu zijn er 8 actieve leden, en zij kunnen versterking gebruiken. Wie zich in wil zetten voor ons mooie dorp, kan zich melden bij een van de leden of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; zie ook onze website www.dorpsplatformoosterbeek.nl.

Daarnaast is het Dorpsplatform naarstig op zoek naar een vrijwilliger, die secretariële ondersteuning kan geven. Dit werk bestaat uit het voorbereiden en afhandelen van vergaderingen, helpen bij het organiseren van buurtwandelingen en een themabijeenkomst, zoals we in
oktober hebben gedaan. Verder is het van belang, om ons adressenbestand actueel te houden. Ook voor deze functie geldt: laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voel je er zelf niet voor, maar ken je een geschikt persoon: meld het ons.

 

zoeken

 

Buurtwandelingen en vergaderingen 2017

13 juni

openbare vergadering

 

Agenda

December 2017
Z M D W D V Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
joyetech, ego sigaralar erotik malzemeler realistikmanken